dr carmen giuglea
 
Malformatii congenitale degete

Malformatii congenitale degeteLa nivelul degetelor mainii sau picioarelor pot exista anomalii congenitale (din nastere) care isi pot avea o rezolvare chirurgicala.

 

Malformatii degete

  • Sindactilii inseamna "degete lipite", insa nu reflecta exact toate variantele acestei malformatii. Incidenta acestei anomalii este foarte crescuta; pot fi simple sau complexe, complete sau incomplete. Tratamentul chirurgical consta cel mai frecvent in folosirea unui lambou dorsal larg ce coboara in comisura pe care o formeaza si se intilneste cu incizia transversa din palma; se mai pot folosi plastii in Z opuse, combinatii de lambouri dorsale si palmare.
  • Polidactilii inseamna degete supranumerare. De cele mai multe ori degetele sunt sindactilizate, de aceea se mai numeste polisindactilie, cel mai frecvent e bilateral. Tratamentul chirurgical trebuie inceput cat mai precoce si consta in amputatia degetului supranumerar; daca sunt afectati pediculii vasculonervosi ai degetului normal atunci se practica amputatia de raza si crearea unei maini tridigitale.
  • Alte malformatii, respectiv amputatii ale degetelor prin bride amniotice, hipoplazii digitale (dezvoltare insuficienta a unei maini sau a unor degete) pot fi tratate chirurgical, in functie de caz, dupa o evaluare corecta clinica si radiologica.Articole

Avantajele tratamentului cu botox tratament botox
Folosit de ani buni in tratamentul afectiunilor neurologice, Botox-ul - toxina botulinica este ...
Botoxul in tratamentul ridurilor Botoxul in tratamentul ridurilor
Toxina botulinica este un derivat din bacteria anaeroba Clostridium Botulinum. Exista opt ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus