dr carmen giuglea
 
dr carmen giuglea

Agenda
Doctor in Stiinte Medicale, Medic Primar in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Conferentiar Universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, departamentul de Chirurgie plastica, Sef de Sectie Chirurgie Plastica la Spitalul Clinic De Urgenta “Sf. Ioan”, Bucuresti.

 
februarie 2017, Rio de Janeiro, Brazilia

“Experienta Rio de Janeiro"

Dr. Carmen Giuglea

Am avut de curand bucuria de a imi indeplini un vis mai vechi. Imi doream de 2-3 ani sa vad “la lucru” un chirurg cu mare experienta in chirurgia postbariatrica, pentru a putea “fura” lucruri de detaliu, care simteam ca m-ar ajuta sa-mi imbunatatesc rezultatele. I-am solicitat acest lucru Dlui. Dr. Carlos del Pino Roxo, sef al departamentului de chirurgie plastica al Spitalului Federal Andarai din Rio de Janeiro.

Prof. Roxo este un reper in chirurgia de reconstructie a conturului corporal post-bariatric, cu o experienta in post bariatrie care a inceput in urma cu 20 ani. Prin mana sa au trecut sute de pacienti. Este mai putin important numarul, desi fiecare pacient, la intrarea in clinica, primeste un reper in ce priveste numarul interventiei. M-au impresionat cateva aspecte, pe care le-as impartasi cu colegii si cu pacientii mei, mai vechi sau mai noi:

Am participat alaturi de echipa Dr. Roxo la o serie de interventii, despre care am comunicat deja: lower body lift, abdominoplastii, brahioplastii, lifting de coapse etc. Ce mi s-a parut interesant a fost faptul ca dl doctor si-a creat un protocol de lucru pe care-l aplica cu rigurozitate pentru fiecare pacient (fotografii periodic, pre- si post-operator, film pre- si intra-operator), perfectiunea cu care isi deseneaza pacientul, fara sa masoare cu rigla sau ruleta, doar din ochi si cu ajutorul mainilor, cu care simte si apreciaza perfect. Rezultatele au fost spectaculoase si inspirationale, in acelasi timp.

Modul de coordonare al echipei este foarte efficient. Faptul ca o echipa de cca 4-5 chirurgi realizeaza in 4 ore interventii simultane pe toate zonele: abdomen, coapse, brate, a fost impresionant de urmarit ca mod de organizare, de coordonare si de lucru in echipa.

Dincolo de rapiditatea chirurgicala si de calitatea profesionala, m-a impresionat integrarea procesului chirurgical, bariatric si post-bariatric, despre care pacientul care sufera de obezitate este constientizat si informat inca din prima clipa. Pacientul face cunostinta cu plasticianul chiar inainte de operatia de gastric sleeve, iar la fiecare 3 luni postoperator se revad, discuta, stabilind in timp o relatie profesionala si umana. Chirurgul plastician informeaza pacientul despre ce se poate intampla dupa o slabire excesiva, prezentandu-i oportunitatea si avantajele finalizarii procesului de ajustare corporala prin chirurgia de reconstructie. Pe langa beneficiul estetic de necontestat, eliminarea excesului tegumentar influenteaza si comportamentul alimentar si imbunatateste starea psihologica a pacientului, ajutandu-l sa se mentina la o greutate mica si de a nu recidiva. Toate aceste avantaje ii sunt comunicate, astfel incat pacientul priveste intregul proces integrat, asumand ca intr-o perioada de cca 1-2 ani, poate culege rezultatele acestui proces dificil.

Postchirurgical, Dl. Dr. Roxo obisnuieste ca o data pe luna sa ii invite la control pe pacientii operati, intr-o zi speciala dedicata acestei evaluari. Se intalnesc unii cu altii, se cunosc, isi impartasesc povestile si experientele, se sprijina intre ei cand apar diferite mici probleme de vindecare sau complicatii inerente. Sunt cu totii foarte deschisi, se bucura din tot sufletul de revenirea la o viata normala datorita interventiilor de chirurgie postbariatrica. Au devenit o comunitate care tot creste constant.

A fost impresionanta intreaga experienta, atat pentru mine, cat si pentru prietena si colega mea, dr. Crenguta Coman. O imbinare perfecta a unei calatorii intr-o zona minunata a lumii cu satisfactia profesionala a cunoasterii mai indeaproape a unui chirurg de referinta in chirurgia postbariatrica.

M-a mai impresionat ceva: bucuria cu care acesti oameni isi priveau corpul si noua viata. Am ajuns acolo in timpul Carnavalului de la Rio. Mi-a facut placere sa vad pacientele de la Spitalului Andarai, in tinuta de Carnaval, bucurandu-se de noua lor imagine si de viata lor. Pot spune cu sinceritate ca a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea de medic. Pot sa o numesc, fara a gresi, “experienta Rio de Janeiro”.


Conf. Dr. Carmen Giuglea

noiembrie 2018, Miami, Florida

ISAPS 2018

isaps 2018

Zilele acestea particip la Congresul International de Chirurgie Estetica din Miami.


mai 2017, Novotel Bucuresti, Romania

Eveniment medical de amploare

Dr. Carmen Giuglea

Mai exact in perioada 16-19 mai, va avea loc la Hotelul Novotel o amplă manifestare ce împletește al XV-lea Congres al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România, al XII-lea Congres al Societății Române de Chirurgie Estetică și al XX-lea Meeting al Mediteranean Burns Council Meeting (MBC).

Se vor dezbate subiecte interesante si de actualitate din chirurgia de reconstructie, chirurgia mainii, microchirurgie, vor fi prezentate cazuri speciale ce acopera aspecte ale practicilor, cat si subiecte ale chirurgiei estetice: fata, rinoplastie, estetica mamara, remodelare corporala.

Invitatii internationali vor aduce noutati din practicile lor prin intermediul cursurilor sustinute in cadrul celor 3 congrese. Perspectiva internationala va fi intarita de abordarea specialistilor nationali ce vor acoperi in intregime subiectul pentru auditoriul prezent la eveniment.

www.srce.ro

iunie 2017, Poiana Brasov, Romania

Eveniment stiintific si educational organizat de SRCE si ISAPS

Dr. Carmen Giuglea

In perioada 21-24 iunie 2017 s-a desfasurat la Poiana Brasov un eveniment educational si stiintific complex si complet, organizat de SRCE (Societatea Romana de Chirurgie Estetica) si ISAPS (Societatea Internationala de Chirurgie Plastica Estetica).

Evenimentul a debutat cu Scoala de vara a Rezidentilor, urmata de Conferinta Nationala de Chirurgie Estetica si de 2 zile de Curs ISAPS, care au reunit specialist de marca din domeniul chirurgiei plastice si estetice din tara si strainatate (SUA, Grecia, Italia, Serbia, Brazilia, Peru, Dubai, Israel, etc).

Evenimentul a fost considerat un real success, atat din punct de vedere educational, cat si social, fiind meritul echipei organizatorice care s-a implicat total, coordonata de dr. Dana Jianu (presedintele in exercitiu al SRCE) si de conf. dr. Carmen Giuglea (chairman local si viitorul presedinte SRCE), comitetul organizatoric si stiintific si firma Bussiness Travel.

Multumim inca o data pentru eforturi, si sa ne ne bucuram de reusita!

imagini eveniment

8-11 iunie 2016, Bucuresti, Romania

Congresul al XIV-lea al Asociației Chirurgilor Plasticieni din Romania (ACPR), Congresul al X-lea al Societatii Romane de Chirurgie Estetica (SRCE), Prima Conferință a Rezidenților de Chirurgie Plastica

Dr. Carmen Giuglea

Suportul terapeutic complex al pacientului de chirurgie plastica, estetica si arsuri a reprezentat tema acestei manisfestari stiintifice, la care Conf. Dr. Carmen Giuglea (vicepresedinte al Asociatiei Romane de Chirurgie Estetica) impreuna cu echipa sa au contribuit prin prezentarea unui numar de 6 lucari stiintifice, dezbatand diferite teme de actualitate din chirurgia plastica si estetica.

29 iunie 2018

corectii corporale geneva dr. pascal

Zilele acestea particip, la Geneva, la un curs despre corectiile corporale post-bariatrice sustinut de renumitul Dr J.F. Pascal. Am intrat in sala pentru un body lift la un pacient bariatric, alaturi de dansul si inca 6 chirurgi plasticieni veniti din toate colturile lumii. #plasticsurgery #carmengiuglea #drpascal


28 aprilie 2018

workshop injectari fillere si Vistabel

Week-endul trecut a avut loc in Clinica Perfect Estetic un workshop hands on despre injectari de fillere si Vistabel in parteneriat cu firma Allergan. Eu alaturi de medicul Silviu Marinescu am sustinut acest curs, la el participand specialisti si rezidenti de an IV si V. Cursul a fost free, fara taxa de participare. Feedback-urile au fost foarte bune, cursantii foarte multumiti atat de prezentarile teoretice, cat si de posibilitatea efectuarii injectarilor sub supravegherea indrumatorilor. #acidhialuronic #botox #curs


15 decembrie 2015, Bucuresti, Romania

Decorata pentru eforturile depuse impreuna cu echipa sa in ingrijirea victimelor Colectiv

Dr. Carmen Giuglea

Conf. Dr. Carmen Giuglea impreuna cu echipa sa de la Spitalul Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan” - Bucuresti a fost decorata la Palatul Elisabeta de catre Principesa Margareta a Casei Regale pentru eforturile depuse in cadrul managementului si ingrijirii ranitilor in urma dezastrului Colectiv.

 

srce

Societatea Romana de Chirurgie Estetica (SRCE) isi propune sa ofere membrilor sai o educatie medicala continua prin impartasirea informatiilor de specialitate actualizate, iar pacientilor interesati in procedurile de chirurgie estetica un real suport in informarea si alegerile lor privind nevoile de estetica medicala, promovand astfel excelenta in chirurgia estetica si siguranta pacientilor.

Prin parteneriatul societatii cu ISAPS - Societatea Internationala de Chirurgie Plastica – Estetica – lider profesional la nivel mondial pentru chirurgii plasticieni – esteticieni, SRCE se conecteaza permanent la realitatea internationala curenta oferind membrilor ei accesul la cele mai noi descoperiri in privinta procedurilor, tehnicilor si optiunilor de tratament in chirurgia estetica si recontructiva. SRCE isi propune – in acelasi spirit al ISAPS - mentinerea unor standarde de practica medicala la inalt nivel profesional, astfel incat pacientii sa-si poata alege cu incredere chirurgul estetician din randurile membrilor SRCE si sa beneficieze de serviciile alese in deplina siguranta.

Toate parteneriatele nationale si internationale pe care SRCE le realizeaza atat cu institutii medicale prestigioase, cat si cu binecunoscute companii medicale sunt menite sa aduca membrilor societatii intregul suport de care au nevoie, astfel incat pacientii lor sa beneficieze de solutiile cele mai bune si sigure de tratament.


XIIth Congress of the Romanian Aesthetic Surgery Society – RASS

In perioada 16 -19 mai 2018, SRCE in parteneriat cu Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania (ACPR) va organiza evenimentul stiintific al anului 2018 pentru specialitatea chirurgie plastica – estetica concomitent cu congresul MBC (Euro Mediteranean Burns Council).

Astfel, cele doua societati SRCE-ACPR isi vor uni inca o data toate eforturile si resursele pentru realizarea unui congres de inalta tinuta stiintifica, dorind in acelasi timp ca participantii si companiile ce ni se vor alatura ca sponsori sa beneficieze de toate avantajele unui eveniment unic de mare anvergura.


Program de Visiting Professor (VPP)

Tot anul acesta, Societatea Romana de Chirurgie Estetica va sponsoriza un Program de Visiting Professor (VPP) al Societatii Internationale de Chirurgie Plastica - Estetica (ISAPS) cu ocazia organizarii Cursului de Chirurgie Plastica-Estetica pentru medici rezidenti si chirurgi specialisti ce se va desfasura in data de 8-9 iunie 2018 gazduit de Facultatea de Medicina a Universitatii Ovidius din Constanta. Audienta acestui curs are in vedere medicii rezidenti de chirurgie plastica-estetica si chirurgii specialisti cu experienta ce vor avea astfel ocazia sa-si largeasca orizontul profesional prin conexiunea cu noile perspective internationale.

Va invitam sa vizitati site-ul SRCE (www.srce.ro) unde in curand vor fi actualizate noi informatii referitoare la acest eveniment.


Conf. Dr. Carmen Giuglea


Lucrari publicate

– 2012 Dispozitiv ortetic mecatronic, concept, premisă și aspecte funcționale-constructive – monografie sub editori G. Onose, V. Cardei, S.T. Craciunoiu, V. Avramescu, Editura ICTCM SA

– 2010 Întrebări și Răspunsuri pentru Recuperare / Neuroreabilitare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, la adulți și vârstnici, și în Geronto-Geriatrie sub indrumarea Prof. G.Onose, Universitatea Ed. Carol Davila, București

– 2000 Problemele curente ale infecțiilor chirurgicale Prof. D. Setlacec, N. Chiotan, Editura Națională, București

– 1992 Boala Dupuytren – I. Florescu, N. Chiotan, I. Apostolescu, Carmen Giuglea, A. Carantino, Editura Națională, București

 

  CV complet conf. dr. Carmen Giuglea

noiembrie 2019

abdominoplastie dr carmen giuglea

Corectia abdomenului dupa 2 sarcini cu o variatie de greutate de aproximativ 30 kg, cu diastazis de drepti abdominali.
#flatbelly #mommymakeover #mommymakeoversurgery #drcarmengiuglea #clinicapogany #diastasisabdominal #mommylife #abdominoplasty #weareaesthetics #bodyfit #tightabdomen @ Clinica Estetica si Postbariatrica Pogany


februarie 2019

abdominoplastie dr carmen giuglea

Operatia de abdominoplastie o recomand atat femeilor, cat si barbatilor care prezinta un surplus tegumentar insotit de un depozit adipos care nu se poate indeparta prin dieta sau exercitii. De asmenea pooate fi o solutie pentru femeile cu nasteri multiple, a caror laxitate musculara dobandita astfel determina un aspect flasc, inestetic, al abdomenului.
#centrulmedicalPogany #plasticsurgery #abdominoplasty #bodycontouring


noiembrie 2018

ozana barabancea dr carmen giuglea

Impreuna cu dr Constantino Mendieta din Miami, un chirurg renumit in chirurgia conturului corporal, mai ales in remodelarea feselor, care a acceptat invitatia de a participa la evenimentul SRCE de anul viitor. #ISAPS2018 #miamicongress


27 iunie 2018

ozana barabancea dr carmen giuglea

Am discutat cu Ozana Barabancea despre marile avantaje ale corectiilor conturului corporal ca parte intergranta a procesului de slabire post-bariatric.


25 iunie 2018

reconstructie mamara dr carmen giuglea

Concentrare de la prima ora a diminetii. Alaturi de echipa de la spital facem o reconstructie mamara unei femei de 57 ani care a suferit in urma cu cativa ani o mastectomie.
la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf.Ioan" Bucuresti.


11 aprilie 2018

brahioplastie

Aspecte intraoperatorii de azi, cand am facut un lifting circular cu brahioplastie, impreuna cu echipa mea, la o pacienta post-bariatrica.
#plasticsurgery #carmengiuglea


4 aprilie 2018

maxtopexie

Un instantaneu dintr-o interventie de ieri, o mastopexie (lifting mamar).

Pricepere, concentrare, munca in echipa, toate duc spre rezultate minunate (paciente fericite si implinire profesionala).
#mastopexie #liftingmamar #plasticsurgery #carmengiuglea


2 aprilie 2018

Dr. Carmen Giuglea

Congresul de Chirurgie Plastica de anul aceasta se va tine in luna Mai, lucrez la aranjarea lucrarilor pentru finalizarea programului evenimentului. Zi insorita tuturor 😘


Articole

Augmentare mamara - Dosar complet marire sani
Augmentarea mamara este termenul medical utilizat pentru marirea de sani. Acest tip de ...
Liftingul de coapse
lifting coapse
Este procedura prin care se ridica tegumentul flasc, cazut de la nivelul coapselor aparut dupa ...
  CV complet conf. dr. Carmen Giuglea

dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus