dr carmen giuglea
 
Excizii Tumorete

Excizii TumoreteDeoarece in ultima perioada s-a inregistrat o recrudescenta alarmanta a tumorilor de piele ( si in special a cazurilor de cancer de piele), trebuie acordata o atentie deosebita acestora inca de la sesizarea aparitiei lor.

Depistarea si tratarea precoce a acelor formatiuni tumorale cutanate cu potential de transformare maligna este foarte importanta, aceasta fiind singura modalitate de vindecare a unei asemenea leziuni.

 

Excizii de tumorete cutanate sau de parti moi

Deoarece in ultima perioada s-a inregistrat o recrudescenta alarmanta a tumorilor de piele ( si in special a cazurilor de cancer de piele), trebuie acordata o atentie deosebita acestora inca de la sesizarea aparitiei lor.

Depistarea si tratarea precoce a acelor formatiuni tumorale cutanate cu potential de transformare maligna este foarte importanta, aceasta fiind singura modalitate de vindecare a unei asemenea leziuni.

Principala cauza a cancerului de piele o reprezinta radiatiile ultraviolete, cel mai frecvent solare dar si din surse artificiale precum solarul, etc.

Oricine poate face cancer de piele – indiferent de tipul de piele, rasa sau varsta si indiferent de mediul climatic, dar s-a constatat un risc mai mare la urmatoarele categorii:

  • persoane care lucreaza mult timp in soare sau se expun excesiv la soare
  • persoane care au mai avut in familie cazuri de cancer de piele
  • persoane care prezinta un numar mare de nevi pigmentari de forme si marimi neobisnuite
  • persoane cu pielea mai alba, care fac cu usurinta pistrui, care au ochi deschisi la culoare si par blond
  • persoane care locuiesc in zone cu o expunere mai intensa la ultraviolete
  • persoane care au facut tratamente cu radiatii ultraviolete.

Cele mai comune tipuri de tumori cutanate sunt nevii pigmentari.

Nevii pigmentari sunt mici formatiuni pigmentare de la brun deschis pâna la negru, unele plane, altele usor reliefate, cu suprafata neteda sau neregulata, câteodata si cu peri grosi, maturi. Nevii acestia apar de la nastere sau catre pubertate, mai rar la vârsta adulta, fie solitari, fie multipli.

Cei mai multi sunt benigni, deci nu pun probleme si nu necesita a fi tratati chirurgical, insa exista situatii cand este necesar a se interveni la timp pentru a preveni malignizarea acestora: cand acesti nevi sunt traumatizati in mod repetat (loviti, taiati accidental – vezi in cazul barbieritului, traumatizati de cureaua de la pantaloni, breteaua de la sutien, etc.) cand sunt situati in zone cu expunere excesiva la soare


Procedura

Prevenirea transformarii maligne consta în evitarea traumatizarilor sau îndepartarea cât mai precoce a nevilor traumatizati, ca si a celor care au început spontan sa-si schimbe aspectul de pâna atunci (cresterea lor în latime sau înaltime, schimbarea nuantei, culorii etc.)
Articole

Avantajele tratamentului cu botox tratament botox
Folosit de ani buni in tratamentul afectiunilor neurologice, Botox-ul - toxina botulinica este ...
Botoxul in tratamentul ridurilor Botoxul in tratamentul ridurilor
Toxina botulinica este un derivat din bacteria anaeroba Clostridium Botulinum. Exista opt ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus