dr carmen giuglea
 
Corectie sechele

Corectie secheleCorectia sechelelor posttraumatice sau postcombustionale de la nivelul mainii sau din alte zone ale corpului

Aprecierea exacta a situatiei trebuie facuta in cadrul unei consultatii, unde veti putea afla tot ce va intereseaza despre problema dumneavoastra.

 

Sechele posttraumatice

La nivelul mainii, ca urmare a unor traumatisme anterioare neglijate sau insuficient tratate sau recuperate, pot apare disfunctionalitati care sa impiedice desfasurarea normala a activitatilor de zi cu zi. In cazul in care traumatismul initial a produs leziuni de oase, tendoane si/sau nervi, si acestea au fost reparate corect in urgenta, exista posibilitatea unei recuperari de cea mai buna calitate. In cazul in care acest lucru nu a fost posibil sau a fost neglijat, cu siguranta ca in timp s-au produs modificari ale pozitiei degetelor sau mainii, cu aparitia unui grad de impotenta functionala, in functie de gradul leziunilor initiale. De aceea in aceste cazuri este necesara o evaluare corecta a sechelelor existente si stabilirea unui plan terapeutic, adaptat fiecarui caz in parte.

Acelasi lucru este valabil si pentru sechelele postcombustionale, respectiv pentru acele cicatrici dupa arsuri care pot fi doar inestetice sau care produc diferite grade de deficiente functionale (bride retractile, ulceratii pe placarde cicatriceale, imposibilitatea dezvoltarii normale a unei zone sau regiuni datorita placardelor cicatriciale constrictive, retractii ale degetelor, cicatrici faciale , etc). Si in aceste cazuri trebuie facuta in primul rand o evaluare corecta si etapizarea tratamentului, pentru a putea obtine cele mai bune rezultate. Indepartarea sau ameliorarea cicatricilor se poate face prin una din urmatoarele metode, in functie de caz:

  • Excizie, urmata de sutura (cand dimensiunile cicatricei permite acest lucru)
  • Montarea unui expander sub tegumentul sanatos din vecinatatea cicatricii, cu intinderea ulterioara a tegumentului respectiv prin umflarea expanderului si excizia finala a cicatricii si inlocuirea ei cu tegumentul expandat (intins)
  • Diferite plastii locale cu lambouri pentru relaxarea unor bride sau inlocuirea partiala a cicatricii cu tesut sanatos.

Aprecierea exacta a situatiei trebuie facuta in cadrul unei consultatii, unde veti putea afla tot ce va intereseaza despre problema dumneavoastra.
Taguri: dr. Carmen Giuglea, Carmen Giuglea, chirurgie plastica, chirurgie estetica, chirurgie estetica bucuresti, microchirurgie reconstructiva, marire sani, pret marire sani, pret operatie sani, clinica chirurgie estetica, operatie estetica, implanturi cu silicon, micsorare sani, ridicare sani, mamoreductie, augmentare mamara, marire buze, injectii botox, lipoaspiratie, operatie la nas, corectare nas, micsorare nas, liposuctie, rinoplastie, rinocorectie, lifting facial, corectie pleoape, blefaroplastie, corectie urechi, otoplastie, lipofilling, abdominoplastie, modelare abdomen, mentoplastie, micsorarea barbiei, ginecomastie, lipectomie, marire fese, marire penis, reducere labii, silicoane, pret silicoane, implant silicon, remodelare corp, intinerire faciala, infrumusetare faciala


Articole

Avantajele tratamentului cu botox tratament botox
Folosit de ani buni in tratamentul afectiunilor neurologice, Botox-ul - toxina botulinica este ...
Botoxul in tratamentul ridurilor Botoxul in tratamentul ridurilor
Toxina botulinica este un derivat din bacteria anaeroba Clostridium Botulinum. Exista opt ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+04 799 873 774

 
Copyright Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus