Marire saniOperatia de marire a sanilor presupune introducerea unei proteze mamare intr-un buzunar creat de catre chirurg sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral.

Exista mai multe modalitati de introducere a implantelor, prin diferite aborduri, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale: inframamar, periareolar, transaxilar sau periombilical, dintre acestea cele mai folosite fiind primele doua.

 

Marirea sanilor cu implante mamare

Implantele mamare difera in functie de mai multe caracteristici si anume: forma (rotunde sau anatomice, in forma de "picatura"), volum, invelis (neted sau rugos) si de continut (gel siliconic coeziv, ser fiziologic, hidrogel). Cele mai recomandate proteze sunt cele cu gel siliconic coeziv si cu invelis rugos, care sunt bine tolerate in timp si au o consistenta foarte apropiata de a tesutului mamar normal.


Procedura

Ca si modalitate de implantare, protezele pot fi introduse sub glanda mamara (atunci cand exista in cantitate suficienta pentru a o masca sau cand glanda mamara este usor cazuta) sau sub muschiul pectoral (atunci cand sanul este foarte mic). In functie de dorinta pacientei si de forma initiala a sanului, chirurgul trebuie sa faca cea mai potrivita alegere pentru fiecare caz in parte.

In cazul in care sanul este moderat ca marime si ptozat (cazut), poate fi necesara si o operatie de ridicare, prin care se micsoreaza invelisul de piele si se ridica pozitia areolei.

De asemenea in caz de malformatie a unui san sau al ambilor (aplazie mamara, adica absenta dezvoltarii glandei mamare), trebuie introdusa initial o proteza - expander care prin umflare progresiva sa creeze progresiv buzunarul care va gazdui proteza finala, de dimensiunea dorita.


Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala se practica de regula sub anestezie generala, iar postoperator pacienta poate pleca la cateva ore sau poate ramane sub supraveghere 24 ore in clinica.

In postoperator, pacienta trebuie sa revina la cateva controale pana la scoaterea firelor (la 14 zile), si sa poarte cca 4-6 saptamani o bustiera permanenta.

In cadrul evolutiei firesti a sanului implantat trebuie sa vorbim de posibila contractura capsulara, care poate apare oriunde in lume si pentru orice tip de implant. Aceasta reprezinta de fapt o reactie normala a organismului la prezenta implantului, care este de fapt un corp strain pe care organismul il accepta, il tolereaza, dar incearca sa-l izoleze, producand in jurul lui un tesut fibros, cicatriceal, care cu timpul sufera un proces de constrictie. Aparitia acestei contracturi este variabila, ea depinzand in primul rand de calitatea implantului, dar si de reactivitatea proprie a fiecarui organism. In general ea apare la minim 10 ani, dar poate sa nu apara niciodata.

Un alt aspect important ar fi acela daca implantarea protezelor mamare modifica capacitatea de alaptare a unei femei sau nu. Avand in vedere ca acestea se introduc sub muschi sau sub glanda, ele nu interfera cu aceasta din urma, fiind posibila deci o alaptare normala de regula.


Inainte

Dupa

Micsorare Sani - Inainte
Micsorare Sani - Dupa
Micsorare Sani - Inainte
Micsorare Sani - Dupa
Micsorare Sani - Inainte
Micsorare Sani - Dupa
Micsorare Sani - Inainte
Micsorare Sani - Dupa


Taguri: dr. Carmen Giuglea, Carmen Giuglea, chirurgie plastica, chirurgie estetica, chirurgie estetica bucuresti, microchirurgie reconstructiva, marire sani, pret marire sani, pret operatie sani, clinica chirurgie estetica, operatie estetica, implanturi cu silicon, micsorare sani, ridicare sani, mamoreductie, augmentare mamara, marire buze, injectii botox, lipoaspiratie, operatie la nas, corectare nas, micsorare nas, liposuctie, rinoplastie, rinocorectie, lifting facial, corectie pleoape, blefaroplastie, corectie urechi, otoplastie, lipofilling, abdominoplastie, modelare abdomen, mentoplastie, micsorarea barbiei, ginecomastie, lipectomie, marire fese, marire penis, reducere labii, silicoane, pret silicoane, implant silicon, remodelare corp, intinerire faciala, infrumusetare faciala


Articole

Augmentare mamara - Dosar complet
Augmentarea mamara este termenul medical utilizat pentru marirea de sani. Acest tip de ...
Liftingul de coapse

Este procedura prin care se ridica tegumentul flasc, cazut de la nivelul coapselor aparut dupa ...

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 770 440 518
+40 732 431 474

 
Copyright Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus